Luonnossa Hermokin lepää

Luonnossa liikkumisen terveysvaikutukset ovat kiistattomat. Monelle suomalaiselle luonnossa liikkuminen on niin luontainen asia, että se on jopa itsestäänselvyys.

Luonto – aina lähellä

Tutkitusti jo muutama luonnossa vietetty minuutti vaikuttaa myönteisesti sydämeen, hengitys- ja verenkiertoelimistöön sekä mieleen. Harvassa maassa luonto on niin hyvin saavutettavissa kuin Suomessa.

Monille suomalaisille luonnossa liikkuminen on elämäntapa ja itsestäänselvyys. Toiset taas ovat huomanneet sen positiiviset vaikutukset ja siksi hakeutuvat luontoon liikkumaan. Kolmas luontoliikkujien tyyppi hakee luonnosta elpymistä ja tervehtymisen kokemuksia erityisesti henkiseen rasitukseen. Syitä ja tapoja liikkua luonnossa on monia, mutta yhtäläistä ovat sen positiiviset vaikutukset.

Luonnon voi tuoda sisällekin

Useat tutkimukset ovat osoittaneet terveysvaikutusten lisäksi luonnon ja viheralueiden myönteiset vaikutukset ihmisten kokemaan työn imuun sekä tuottavuuteen. Jo se, että työpaikalle on tuotu luonnon elementtejä kuten viherkasveja, viherseiniä, luontoaiheisia tapetteja ja käytetty luonnon värimaailmaa, vaikuttaa positiivisesti työntekijöiden mielialaan ja vireyteen.

Luonnon tarjoaman hyvän voi suhteellisen helposti saada myös osaksi työpäivää. Puistokävelyt lounastauoilla tai kävelykokoukset lähipuistossa tutkitusti lisäävät elinvoimaisuutta, vähentävät kuormitusta ja laskevat verenpainetta. Jyväskylän yliopiston tekemän tutkimusten mukaan ne, joilla luonnossa oleskelu kuuluu luontaisena osana työpäivään kokevat muita enemmän tarmokkuutta ja keskimääräistä vähemmän työuupumusta.

Työkykysi ja hyvinvointisi kiittävät, kun NAUTIT päivittäin EDES pienen palan luontoa eri aistein.

ihmisolento laajentaa reviiriään

Oho! Tämä video ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi videon, käy hyväksymässä markkinointievästeet.