Viisi ihmistä istuu neuvottelupöydän ääressä.

Liikunnallisilla ratkaisuilla työkykyä ja tulosta

Riittävä fyysinen kunto on työkyvyn avaintekijä. Työnantajan kannalta henkilöstön liikkumiseen satsaaminen on yksi kustannustehokkaimmista investoinneista.

Kaikkiin näihin voit vaikuttaa

Sairauspoissaolot

Selkäongelmia ja sairauspoissaoloja. Kun henkilöstö kärsii, ei tuloksissakaan tehdä ennätyksiä. Ota tuottavuusloikka liikuntaan panostamalla.

Lue lisää >

Työstressi

Työperäinen stressi on yksi aikamme suurimpia haasteita. Kun työpaikalla otetaan liikkuminen yhteiseksi asiaksi, paranee jaksamisen lisäksi myös yhteishenki.

Lue lisää >

Resurssit ei riitä

Miten satsata henkilöstön liikuntaan ja työkykyyn, kun kaikesta pitää säästää? Onneksi maksuttomia ratkaisuja on runsaasti.

Lue lisää >

Istumatyön haitat

Istumisen terveyshaittoja voi vähentää vain istumalla vähemmän. Ratkaisuja on koko työyhteisölle. Koska niin moni istuu paljon, on myös tauon paikkoja löydettävissä runsaasti.

Lue lisää >

Ympäristö-vastuullisuus

Työpaikan on mahdollista vaikuttaa liikenteen päästövähennyksiin tukemalla työntekijöiden fiksuja valintoja työmatkoilla. Työmatkaliikunnalla on todistetusti myös monia muita hyötyjä.

Lue lisää >

Etualalla työkalupakki, jonka päällä vasara, taka-alalla nainen puuliiterin edustalla.

LIIKUNTA ON ALIHYÖDYNNETTY KEINO TYÖELÄMÄSSÄ

Pidempiä työuria, parempaa tulosta, vahvempaa terveyttä ja työkykyä.

Kaikki hyödyt samassa edullisessa paketissa. Liian harvoin työpaikoilla hyödynnetään liikunnallisten ratkaisujen koko potentiaalia. Saatavilla olisi etuja yksilölle, työnantajalle sekä koko yhteiskunnalle.

Yksilölle

Tulevaisuudessa moni meistä saa elantonsa yrittäjyydestä tai erilaisten töiden yhdistelmänä. Vastuu omasta työkyvystä kasvaa.

Työnantajalle

Henkilöstö vaikuttaa työyhteisön menestymiseen. Liikkuminen vahvistaa jo pieninä annoksina mielen hyvinvointia, ajatustyön sujuvuutta, fyysistä jaksamista ja terveyttä.

Yhteiskunnalle

Työikäisiä on noin 3,1 miljoonaa ja heidän pitäisi jaksaa töissä koko pitkä ura. Hyväkuntoiset jaksavat muita useammin työskennellä eläkeikään saakka.

TOP 5 – TÄSTÄ ON KYSE!

Kärkiviisikko liikunnallisia ratkaisuja työpaikalla käytettäväksi.

Poimi yksi tai toteuta kaikki. Näillä ratkaisuilla on mahdollista tukea työkykyä. Osa saattaa olla jo teillä käytössäkin! Voitte aloittaa yksittäisillä teoilla, ettekä tarvitse mittavaa suunnitelmaa, saatika suurta budjettia.

Henkilö kirjaa pelituloksia vihkoon padel-kentän laidalla. Taustalla toinen henkilö pelaa padelia.

suunnitelmallisuus takaa hyvät tulokset

Muutaman hengen työyhteisössä on helppo lähteä liikkeelle. Tätä suuremmassa työyhteisössä suunnitelman teko kannattaa.

Liikkeelle verovapaasti

Liikuntasetelit sekä liikunta- ja kulttuurietu ovat tyypillisiä työnantajan tarjoamia verovapaita etuja. Työnantaja voi myös itse ostaa tai järjestää liikunnallista toimintaa. Henkilökuntaetuna voi olla myös työterveyspainotteista sairaanhoitoa ja fysioterapiaa, josta Kela korvaa osan.

Tutustu myös muihin sivustoihimme