Viisi ihmistä istuu neuvottelupöydän ääressä.

LIIKUNNALLISILLA RATKAISUILLA TYÖKYKYÄ JA TULOSTA

Riittävä fyysinen kunto on työkyvyn avaintekijä. Työnantajan kannalta henkilöstön liikkumiseen satsaaminen on yksi kustannustehokkaimmista investoinneista.

KAIKKIIN NÄIHIN VOIT VAIKUTTAA

Sairauspoissaolot

Selkäongelmia ja sairauspoissaoloja. Kun henkilöstö kärsii, ei tuloksissakaan tehdä ennätyksiä. Ota tuottavuusloikka liikuntaan panostamalla.

Lue lisää >

Työstressi

Työperäinen stressi on yksi aikamme suurimpia haasteita. Kun työpaikalla otetaan liikkuminen yhteiseksi asiaksi, paranee jaksamisen lisäksi myös yhteishenki.

Lue lisää >

Resurssit ei riitä

Miten satsata henkilöstön liikuntaan ja työkykyyn, kun kaikesta pitää säästää? Onneksi maksuttomia ratkaisuja on runsaasti.

Lue lisää >

Istumatyön haitat

Istumisen terveyshaittoja voi vähentää vain istumalla vähemmän. Ratkaisuja on koko työyhteisölle. Koska niin moni istuu paljon, on myös tauon paikkoja löydettävissä runsaasti.

Lue lisää >

Ympäristövastuullisuus

Työpaikan on mahdollista vaikuttaa liikenteen päästövähennyksiin tukemalla työntekijöiden fiksuja valintoja työmatkoilla. Työmatkaliikunnalla on todistetusti myös monia muita hyötyjä.

Lue lisää >

Etualalla työkalupakki, jonka päällä vasara, taka-alalla nainen puuliiterin edustalla.

viisi ratkaisua lisätä työ- ja toimintakykyä liikkumisen keinoin työelämässä

Tuore hallitusohjelma nosti liikunnan työelämän ytimeen. Liikunta halutaan keinoksi, joka lisää terveyttä, työ- ja toimintakykyä sekä työhyvinvointia.

Liikkuva aikuinen -ohjelma on laatinut yhdessä työelämän ammattilaisten kanssa viisi ratkaisua lisätä työ- ja toimintakykyä liikkumisen keinoin työelämässä. Tavoitteena on työkykyinen aikuinen.

Ratkaisut edellyttävät yksilön lisäksi toimenpiteitä sekä työnantajilta että yhteiskunnalta.

LIIKUNTA ON ALIHYÖDYNNETTY KEINO TYÖELÄMÄSSÄ

Pidempiä työuria, parempaa tulosta, vahvempaa terveyttä ja työkykyä.

Kaikki hyödyt samassa edullisessa paketissa. Liian harvoin työpaikoilla hyödynnetään liikunnallisten ratkaisujen koko potentiaalia. Saatavilla olisi etuja yksilölle, työnantajalle sekä koko yhteiskunnalle.

Yksilölle

Tulevaisuudessa moni meistä saa elantonsa yrittäjyydestä tai erilaisten töiden yhdistelmänä. Vastuu omasta työkyvystä kasvaa.

Työnantajalle

Henkilöstö vaikuttaa työyhteisön menestymiseen. Liikkuminen vahvistaa jo pieninä annoksina mielen hyvinvointia, ajatustyön sujuvuutta, fyysistä jaksamista ja terveyttä.

Yhteiskunnalle

Työikäisiä on noin 3,1 miljoonaa ja heidän pitäisi jaksaa töissä koko pitkä ura. Hyväkuntoiset jaksavat muita useammin työskennellä eläkeikään saakka.

Katso ETUKENO-VERKKOTAPAHTUMan tallenne

Oho! Tämä video ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi videon, käy hyväksymässä markkinointievästeet.

Työkykyä ja tulosta

Etukeno-verkkotapahtumassa tutustuttin Pohteen, Teoston ja Lappeenrannan Energian liikunnallisiin ratkaisuihin, jotka tuovat tulosta sekä lisäävät henkilöstön hyvinvointia ja työkykyä.

Studiovieraiden kanssa pohditiin, mitä työpaikalla konkreettisesti kannattaa tehdä, jotta sinne saataisiin rakennettua liikunnallinen toimintakulttuuri. Studiossa aiheesta olivat keskustelemassa Työturvallisuuskeskuksen johtava asiantuntija Päivi Rauramo, psykologi Satu Lähteenkorva ja yrityskulttuurimuotoilija Panu Luukka. Lisäksi Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies pohjusti, miksi työnantajan kannattaisi tukea henkilöstön liikkumista. 

Katso tapahtuman tallenne oheisesta upotuksesta.

Top 5 – tästä on kyse

Kärkiviisikko liikunnallisia ratkaisuja työpaikalla käytettäväksi.

Poimi yksi tai toteuta kaikki. Näillä ratkaisuilla on mahdollista tukea työkykyä. Osa saattaa olla jo teillä käytössäkin! Voitte aloittaa yksittäisillä teoilla, ettekä tarvitse mittavaa suunnitelmaa, saatika suurta budjettia.

Henkilö kirjaa pelituloksia vihkoon padel-kentän laidalla. Taustalla toinen henkilö pelaa padelia.

SUUNNITELMALLISUUS TAKAA HYVÄT TULOKSET

Muutaman hengen työyhteisössä on helppo lähteä liikkeelle. Tätä suuremmassa työyhteisössä suunnitelman teko kannattaa.

MITÄ HYVÄÄ TEIDÄN TYÖPAIKALLANNE ON SAATU AIKAAN LIIKUNTAA LISÄÄMÄLLÄ?

Jaa meille teidän onnistumistarinanne sivustollamme olevan lomakkeen avulla. Laitetaan yhdessä hyvä kiertämään.

Jakaminen hyödyttää kaikkia

  • Saatte positiivista näkyvyyttä työpaikkana
  • Työntekijöiden tunne hyvästä työpaikasta kasvaa
  • Maineenne vastuullisena työnantajana vahvistuu

LIIKUNNALLA TYÖKYKYÄ JA TULOSTA

Liikunnalla työkykyä ja tulosta -opas auttaa pääsemään liikkeelle työyhteisön liikunnan lisäämisessä. Opas esittelee kuusi parasta liikunnallista keinoa työpaikkanne käyttöön.

Liikunnalla työkykyä ja tulosta -oppaan kansikuva

TUTUSTU MYÖS MUIHIN SIVUSTOIHIMME