Viisi miestä vetää leukoja ulkokuntosalin tangossa.

Uudenlaista draivia työpäivään liikunnasta

Otaverkko on IT-alan asiantuntija- ja palveluyritys, jossa uskotaan vahvasti siihen, että liikunnallinen elämäntapa lisää onnellisuutta ja kohentaa elämänlaatua. Siinä sivussa nousee myös työn tuottavuus. Niinpä firmassa on päätetty tukea työntekijöiden liikkumista monella tavalla. Yhteinen tekeminen on samalla lisännyt yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Yrityksessä tarjotaan liikkumiseen vaihtoehtoja työntekijöiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Toimistorakennuksessa on käytössä punttisali, jossa rautaa vääntää yrityksen ”muskeliklubi”. Juoksusta ja kävelystä innostuneille on omat kerhot, osa porukasta osallistuu tavoitteellisesti jopa maratoneille. Lisäksi yrityksellä on muun muassa vakituiset sulkapallovuorot halukkaille.

Varatoimitusjohtaja Lenni Laukkanen tulkitsee positiiviset muutokset yrityksessä liikunnan aikaansaamiksi.

Työpaikalla on havaittavissa uudenlaista draivia mitä ei ole ennen nähty! Liikunnallinen elämäntapa on tuonut lisää aktiivisuutta myös työhön. Muutos näkyy positiivisesti myös johtoryhmässä ja yhtiön kehittämisessä.

Laukkanen uskoo, että saamansa tuen myötä ihmiset ovat selvästi sitoutuneempia työnantajaan ja työn tekemisen intensiteetti on noussut. Vaikka organisaatiossa on aito halu tukea kaikkia liikunnallisten elämäntapojen haltuunotossa, eivät realiteetit ole hukkuneet innostuksessa.

Faktahan on se, että kaikkia ihmisiä ei saada innostumaan liikkumisesta, mutta se ei estä sitä, etteivätkö ihmiset olisi innoissaan siitä, että tässä firmassa tehdään asioita.

Otaverkko sai keväällä 2020 Olympiakomitean Aktiivinen työpaikka -sertifikaatin, joka on suunnattu organisaatioille, jotka haluavat näyttäytyä aktiivisena työpaikkana, lisätä liikettä arkeen ja huolehtia työntekijöiden jaksamisesta. Samalla Otaverkko on saanut työkaluja siihen, kuinka edelleen aktivoida henkilöstöään ja systemaattisesti kehittää liikuntaohjelmaansa. Sertifikaatin myötä Otaverkossa on perustettu liikuntatyöryhmä, jonka tehtävänä on vielä tarkentaa syyt tekemiselle sekä laatia toimintasuunnitelma, jossa on asetettu selvät tavoitteet sekä mittarit edistymisen arviointiin tulevaisuudessa.