Kuvassa on kolme naista ja yksi mies, jotka harjoittelevat kuntosalilla.

Yhteistreeneillä ryhmähenkeä ja jaksamista toimistotyöhön

Henkilöstötieto Paloniemi Oy on oululainen palkkatoimisto, jossa toimistotyön vastapainoksi on haluttu tarjota työntekijöille monipuoliset mahdollisuudet liikkumiseen. Yritykselle henkilöstön liikkumisella nähdään olevan monia suotuisia vaikutuksia muun muassa työtehokkuuden ja henkilöstön sitoutumisen kannalta.

– Alun perin liikkumiseen lähdettiin kuitenkin panostamaan sen takia, että voitaisiin tukea istumatyötä tekevän henkilöstön jaksamista. Toivottiin myös, että yhdessä tekeminen innostaisi kaikkia mukaan liikkumaan, sanoo yrittäjä Kirsti Paloniemi.

Staattisen toimistotyön aiheuttamaa kuormitusta onkin pyritty vähentämään monin keinoin. Yrityksen työntekijöillä on käytössään sähkösäätöiset työpöydät, ja toimistolla on myös mahdollisuus aktiivisten mikrotaukojen pitämiseen esimerkiksi kuminauhojen, leuanvetotangon ja kuntopyörän avulla. Työntekijöille on myös tarjottu henkilöstöetuna Edenredin liikuntarahaa, minkä lisäksi paikallisen hierojan hierontapalvelu on ollut suosittu henkilöstöetu.

Ammattivalmentajan valvovan silmän alla

Nyt jo vuoden päivät on ollut käynnissä myös laajempi työhyvinvointiprojekti. Yritys tekee yhteistyötä paikallisen Puntti-kuntosalin kanssa, jonka tiloihin työntekijät ovat päässeet treenaamaan sekä itsenäisesti että valmentajan ohjauksessa. Tätä paljon pidettyä käytäntöä on tarkoitus jatkaa edelleen. Treeneihin osallistuminen on työntekijöille täysin vapaaehtoista, ja jokainen saa tehdä treenin oman tasonsa mukaisesti. Ammattivalmentajan valvovan silmän alla treenit ovat sujuneet turvallisesti, ja palautettakin treeneistä saa aina halutessaan.

– Etenkin liiketekniikoihin ja liikkuvuuteen keskittyvistä treeneistä on pidetty paljon, ja niissä on myös saavutettu tärkeitä onnistumisen kokemuksia ja opittu uusia taitoja, kertoo valmentaja Timo Aho.

Liikuntaan sijoitettu euro maksaa itsensä takaisin

Työhyvinvointiprojektin alussa pidettiin myös yhteinen työhyvinvointiin keskittynyt workshop, ja jokaisella työntekijällä oli myös mahdollisuus henkilökohtaiseen konsultaatioon valmentajan kanssa. Kaiken kaikkiaan työhyvinvointiprojekti on ollut tähän mennessä suosittu ja onnistunut, ja sen myötä esimerkiksi sairauspoissaolot ovatkin Paloniemen mukaan vähentyneet entisestään.

– Sairauspoissaoloista koituviin kuluihin nähden henkilöstön liikuntaan sijoittamisen voi oikeastaan nähdä säästönä.

Osa työntekijöistä on myös saanut yhteisistä treeneistä kipinää liikkumiseen muutoinkin vapaa-ajallaan. Porukalla tehtävistä treeneistä on nautittu, ja kaikista tärkein vaikutus yhteisillä treeneillä onkin ollut henkilöstön ryhmähenkeen. Henkilöstötieto Paloniemi Oy haluaa kannustaa kaikkia yrityksiä investoimaan henkilöstön liikkumiseen ja työkykyyn, sillä siitä hyötyvät kaikki!