Nainen kantaa lasta reppuselässä kaupungissa kävelytiellä.

Kävelystä yhteishenkeä korona-aikaan

Informaatioteknologia-alan yritys Nortalin työntekijät siirtyivät koronan myötä etätöihin kaikissa toimipisteissä ympäri maailman. Se tarkoitti, että kollegoiden kanssa ei ollut enää sosiaalista kanssakäymistä eikä iloista yhdessäoloa. Poikkeuksellisessa tilanteessa yhtiö halusi löytää tapoja, joilla pitää työtekijät sitoutuneina tiimeihinsä ja työyhteisöönsä, sekä motivoida heitä pysymään aktiivisina ja terveinä.

– Mietimme, kuinka kannustaisimme työntekijöitämme ja ymmärsimme, että joskus kauneus on pienissä asioissa, sanoo HR-asiantuntija Leena Paulin.

Kävelyhaaste heinä- ja elokuun ajaksi oli tuiki tavallinen keino, mihin yhtiössä päätettiin tarttua. Kävely on kaikille mahdollista, asuipa missä tahansa ja se ei vaadi erikoisempaa varustusta tai hankintoja. Osallistuminen haluttiin tehdä mahdollisimman helpoksi ja tasa-arvoiseksi kaikille. Askelmääriä mittaamaan kaikki latasivat puhelimiinsa ilmaisen applikaation.

Tulosten jako ja kilpailu loivat yhteishenkeä, ja tiimit nivoutuivat yhteen, vaikka oltiinkin fyysisesti etäällä toisistaan.

 – Olimme hämmästyneitä siitä, kuinka haasteeseen osallistuneet saavuttivat yli miljoona askelta kuin tanssien samalla, kun työntekijät motivoivat toisiaan.

Kesän loppuun mennessä Nortalin työntekijöiden kesken oli poltettu 56 662 ”Big Macin” verran kaloreita ja kierretty maapallo 3,02 kertaa (158 616 000 askelta). Tämä kaikki saavutettiin 32 joukkueen ponnisteluilla kahdeksassa maassa. Suomen organisaatiossa kävelyhaasteeseen ilmoittautui neljä joukkuetta, 11 aktiivista liikkujaa ja ainakin kaksi lemmikkikoiraa.

Nortalilla panostetaan jatkossakin korona-ajan liikkumiseen ja henkilöstön hyvinvointiin monenlaisin keinoin. Erilaisia kisailuja ja haasteita keksitään pilke silmäkulmassa ja yritetään löytää vaihtoehtoja matalalla kynnyksellä kaikille osallistua. Kisailujen lisäksi tarjolla on muun muassa jooga- ja pilatestunteja etänä.