Näyttelijä Kristo Salminen

Liikkuva asiamies Kristo Salminen

LIIKKUVA ASIAMIES KRISTO SALMINEN: PIENIN MAHDOLLINEN MUUTOS RIITTÄÄ

Näyttelijä Kristo Salmisesta on tullut Liikkuva aikuinen -ohjelman lähettiläs ja sanansaattaja. Liikkuvaksi asiamieheksi nimetty Salminen puhuu maltillisen elämäntapamuutoksen ja armollisuuden puolesta. Hän tietää mistä puhuu, sillä raskaat elämäntapahtumat ja selän pettäminen ajoivat hänet aikoinaan kuuntelemaan omia tarpeitaan ja etsimään tietä parempaan kuntoon.

– Voisin vertauskuvallisesti sanoa, että olo oli kuin pujottelurinteessä, kun laskettelukeppejä tulee vastaan yhä nopeammin, eikä enää ehdi niitä kaikkia kiertämään. Oli vaan pakko pysähtyä.

Perfektionistiksi tunnustautuva Salminen kertoo vähitellen oppineensa kuuntelemaan itseään ja olemaan itselleen armollinen.

– Olen ymmärtänyt, että ihmisen arvoa ei mitata suorituksilla ja työ ei määrittele minua, toteaa Salminen.

Pienin mahdollinen teko

Fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin kulmakiveksi Salminen nostaa liikunnan. Parempaan kuntoon pääseminen vaatii yleensä muutosten tekoa elämässä ja se ei välttämättä ole helppoa. Salminen haluaa oman kokemuksensa innoittamana puhua pienimmästä mahdollisesta muutoksesta. 

– Jos ne lenkkikengät olisivat edes näkyvillä, se olisi jo ensimmäinen muutosaskel. Tai jos ei ole 15 minuuttia aikaa lenkkiin, niin olisiko edes minuutti aikaa käydä pari kertaa kyykyssä. Tai voisiko vaikka avata ulko-oven ja haistella sitä ilmaa.

Kristo Salmisen tie parempaan kuntoon aukesi painonnostosalilla. Sielläkin hän yrittää pitää mielessä maltillisen treenaamisen ja palautumisen.

Verkossa ja Etukenossa

Salminen työskentelee jatkossa sekä parrasvaloissa, että liikunnan ja hyvinvoinnin parissa. Hän on kouluttautunut stressinhallintaohjaajaksi sekä personal traineriksi. Liikkuvan asiamiehen pesti on hänelle mieleinen.

Salmisen ammattitaito pääsee oikeuksiinsa Liikkuva aikuinen -ohjelman verkkovälitteisessä sisällöissä, videoissa, webinaareissa sekä verkkotapahtumissa.

– Allekirjoitan täysin Liikkuva aikuinen -ohjelman ydinsanoman arkiliikkumisen merkityksestä ja maltillisesta etenemisestä, siksi yhteistyö on minulle mieluisaa, kertoo Salminen.

Salmisen ammattitaito pääsee oikeuksiinsa Liikkuva aikuinen -ohjelman verkkovälitteisessä sisällöissä, videoissa, webinaareissa sekä verkkotapahtumissa. Ohjelma toteuttaa tänä vuonna kuusi Etukeno-nimistä verkkotapahtumaa, joissa Salminen nähdään juontajana ja keskustelijana. Ensimmäinen arkiliikuntaa ja kuntavaaleja käsittelevä verkkotapahtuma on katsottavissa 18.3.

Tulossa on myös Liikkuvan työelämän sisältöjä käsitteleviä videoita, joissa Salminen esiintyy. Jo tähän asti Liikkuva aikuinen -ohjelman videot ovat olleet suosittuja, ja hyväntuulinen toteutustapa on puhutellut.

Miten jaksan töissä ja etenkin vapaa-ajalla

Liikkuva asiamies on puhumassa tänä keväänä useassa Liikkuva aikuinen -ohjelman toteuttamassa webinaarissa teemalla Miten jaksan töissä ja etenkin vapaa-ajalla. Hän kertoo oman tarinansa fyysisen ja psyykkisen kunnon ylä- ja alamäistä, kroonisesta kivusta ja siitä, miten pienistä puroista syntyi suuret vaikutukset. Ensimmäinen webinaari toteutetaan yhteistyössä Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n kanssa 16.2.

Tilaa uutiskirje

Tilaa suoraan sähköpostiisi hyödyllisiä vinkkejä ja tietoa työkyvyn parantamiseen liikunnan avulla.