LIIKUNNALLISILLA RATKAISUILLA TYÖKYKYÄ JA TULOSTA
Riittävä fyysinen kunto on työkyvyn avaintekijä. Työnantajan kannalta henkilöstön liikkumiseen satsaaminen on yksi kustannustehokkaimmista investoinneista.
KAIKKIIN NÄIHIN VOIT VAIKUTTAA
Sairauspoissaolot
Selkäongelmia ja sairauspoissaoloja. Kun henkilöstö kärsii, ei tuloksissakaan tehdä ennätyksiä. Ota tuottavuusloikka liikuntaan panostamalla.
Työstressi
Työperäinen stressi on yksi aikamme suurimpia haasteita. Kun työpaikalla otetaan liikkuminen yhteiseksi asiaksi, paranee jaksamisen lisäksi myös yhteishenki.
Resurssit ei riitä
Miten satsata henkilöstön liikuntaan ja työkykyyn, kun kaikesta pitää säästää? Onneksi maksuttomia ratkaisuja on runsaasti.
Istumatyön haitat
Istumisen terveyshaittoja voi vähentää vain istumalla vähemmän. Ratkaisuja on koko työyhteisölle. Koska niin moni istuu paljon, on myös tauon paikkoja löydettävissä runsaasti.
Ympäristövastuullisuus
Työpaikan on mahdollista vaikuttaa liikenteen päästövähennyksiin tukemalla työntekijöiden fiksuja valintoja työmatkoilla. Työmatkaliikunnalla on todistetusti myös monia muita hyötyjä.
Katso viimeisimmän etukeno-verkkotapahtuman tallenne
Maksuttomassa Etukeno-verkkotapahtumassa Pitääkö pyörä keksiä uudelleen? otettiin selvää, miten työmatkaliikkuminen voidaan integroida osaksi työpaikkojen arkea.
Studiossa aiheesta olivat keskustelemassa
- Pyöräilykuntien verkoston johtava asiantuntija Matti Hirvonen
- Ernst & Young Oy:n työsuhdejuristi Mirjami Oja
- Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin erityisasiantuntija Virpi Ansio
Katso tapahtuman tallenne oheisesta upotuksesta.
LIIKUNTA ON ALIHYÖDYNNETTY KEINO TYÖELÄMÄSSÄ
Pidempiä työuria, parempaa tulosta, vahvempaa terveyttä ja työkykyä.
Kaikki hyödyt samassa edullisessa paketissa. Liian harvoin työpaikoilla hyödynnetään liikunnallisten ratkaisujen koko potentiaalia. Saatavilla olisi etuja yksilölle, työnantajalle sekä koko yhteiskunnalle.
Yksilölle
Tulevaisuudessa moni meistä saa elantonsa yrittäjyydestä tai erilaisten töiden yhdistelmänä. Vastuu omasta työkyvystä kasvaa.
Työnantajalle
Henkilöstö vaikuttaa työyhteisön menestymiseen. Liikkuminen vahvistaa jo pieninä annoksina mielen hyvinvointia, ajatustyön sujuvuutta, fyysistä jaksamista ja terveyttä.
Yhteiskunnalle
Työikäisiä on noin 3,1 miljoonaa ja heidän pitäisi jaksaa töissä koko pitkä ura. Hyväkuntoiset jaksavat muita useammin työskennellä eläkeikään saakka.
viisi ratkaisua lisätä työ- ja toimintakykyä liikkumisen keinoin työelämässä
Tuore hallitusohjelma nosti liikunnan työelämän ytimeen. Liikunta halutaan keinoksi, joka lisää terveyttä, työ- ja toimintakykyä sekä työhyvinvointia.
Liikkuva aikuinen -ohjelma on laatinut yhdessä työelämän ammattilaisten kanssa viisi ratkaisua lisätä työ- ja toimintakykyä liikkumisen keinoin työelämässä. Tavoitteena on työkykyinen aikuinen.
Ratkaisut edellyttävät yksilön lisäksi toimenpiteitä sekä työnantajilta että yhteiskunnalta.
Top 5 – tästä on kyse
Kärkiviisikko liikunnallisia ratkaisuja työpaikalla käytettäväksi.
Poimi yksi tai toteuta kaikki. Näillä ratkaisuilla on mahdollista tukea työkykyä. Osa saattaa olla jo teillä käytössäkin! Voitte aloittaa yksittäisillä teoilla, ettekä tarvitse mittavaa suunnitelmaa, saatika suurta budjettia.
MITÄ HYVÄÄ TEIDÄN TYÖPAIKALLANNE ON SAATU AIKAAN LIIKUNTAA LISÄÄMÄLLÄ?
Jaa meille teidän onnistumistarinanne sivustollamme olevan lomakkeen avulla. Laitetaan yhdessä hyvä kiertämään.
Jakaminen hyödyttää kaikkia
- Saatte positiivista näkyvyyttä työpaikkana
- Työntekijöiden tunne hyvästä työpaikasta kasvaa
- Maineenne vastuullisena työnantajana vahvistuu
LIIKKEELLE VEROVAPAASTI
Verovapaat henkilökuntaedut
Liikuntasetelit sekä liikunta- ja kulttuurietu ovat tyypillisiä työnantajan tarjoamia verovapaita etuja. Työnantaja voi myös itse ostaa tai järjestää liikunnallista toimintaa. Henkilökuntaetuna voi olla myös työterveyspainotteista sairaanhoitoa ja fysioterapiaa, josta Kela korvaa osan.
LIIKUNNALLA TYÖKYKYÄ JA TULOSTA
Liikunnalla työkykyä ja tulosta -opas auttaa pääsemään liikkeelle työyhteisön liikunnan lisäämisessä. Opas esittelee kuusi parasta liikunnallista keinoa työpaikkanne käyttöön.
KUINKA SINÄ VOIT?
Joka neljäs johtaja epäilee omaa jaksamistaan
Esimiehillä stressiä aiheuttaa useimmiten kiire ja henkilöstöresurssit. Pidä huoli omasta palautumisestasi. Se on tärkeää koko työyhteisön kannalta.